bed_and_breakfast_domburg_21.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg
domburg_01.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg
i4m-domburg_05.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg
domburg_03.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg
domburg_02.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg
wrd-domburg_07.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg
v5s-domburg_06.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg

Ontdek Domburg

Domburg is een van de oudste badplaatsen van Nederland. Artsen als Mezger, de grondlegger van de fysiotherapie, en kunstenaars als Toorop en Mondriaan, kwamen naar Domburg voor de helende werking en inspiratie. Sinds maart 2014 heeft Domburg officieel de Badstatus verkregen. De kwaliteit van het zeewater, het klimaat en diverse bodemproducten zijn heilzaam verklaard voor kuur- of therapeutische vakanties.

Domburg heeft naast zee, strand en duinen veel te bieden, zo grenst het aan het prachtige De Manteling, een ongeveer 740 ha natuurgebied met oude buitenplaatsen, bossen, statige lanen en slingerende paadjes. Het centrum heeft vele gezellige terrassen en restaurants en de winkeltjes zijn het hele jaar 7 dagen per week geopend.

Markante gebouwen als het oude stadhuis, Villa Carmen Silva en natuurlijk niet te vergeten het in volle glorie herstelde Badpaviljoen boven op de duinen, is een bezoek meer dan waard. Domburg heeft ook een uitdagende 9-holes golfbaan, zeker bij een stevige zeewind. Uniek zijn de vele bomkraters uit WOII die nu grasbunkers vormen.

Eigenlijk is het teveel om op te noemen, kom en ontdek zelf het vele moois dat Domburg te bieden heeft.

svy-domburg_jazz.jpg - Hotel Villa Hoogduin - Domburg

Foto's op deze pagina zijn eigendom van DNA Beeldbank Zeeland op www.laatzeelandzien.nl
Fotografie: Ben Biondina, Willem Woznitza, Eddy Westveer, Xander Koppelmans, Ben Seelt, Ruben Oreel, Felice Buonadonna, Ingrid Borger